Bölüm
Tarihçe

Kimya Bölümü 3 Temmuz 1992 tarihinde Sakarya Üniversitesinin kuruluşu ile Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde faaliyete geçen Kimya Bölümünün eğitim dili Türkçe olup isteğe bağlı olarak İngilizce Hazırlık Programı bulunmaktadır. 1994-1995 öğretim yılında öğrenci alınan Kimya Bölümü ilk mezunlarını 1998 yılında vermiştir. Analitik Kimya, Anorganik Kimya, Biyokimya, Fizikokimya ve Organik Kimya anabilim dallarında zengin akademik kadrosuna sahip olan bölümde lisans, lisansüstü ve doktora eğitimi yanında çeşitli araştırma projeleri yürütülmektedir. Lisans eğitim-öğretim sürecinde hizmet veren anabilim dalı ve lisansüstü araştırmalara yönelik laboratuvarların yanında üniversite dışında karşılaşılan sorunlara çözüm getirmeye yönelik döner sermaye laboratuvarı bulunmaktadır.