Ana Sayfa
Duyurular
Pedagojik Formasyon Başvuruları

PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURULARI

2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı Güz döneminde pedagojik formasyon derslerini almaya başlamak isteyen öğrenciler aşağıda belirtilen tarihlerde SABİS üzerinden başvuru yapabilir.

Başvuru Tarihleri: 4-10 Eylül 2023

Başvuru Adresi    : https://obs.sabis.sakarya.edu.tr/Basvuru/Formasyon

  • Pedagojik formasyon eğitimine en erken 3.yy da  en geç 7.yy da olan öğrenciler (daha önce başvuru yapmamış olanlar) başvuru yapabilir. Pedagojik Formasyon Eğitimine katılım zorunlu değildir.
  • Bu ön başvuru olup ders kaydı anlamına gelmemektedir. Pedagojik formasyon seçmeli derslerinin alınabilmesi için Akademik Takvimde belirtilen tarihlerde SABİS üzerinden derslerin seçilmesi gerekmektedir.
  • Pedagojik formasyon kapsamında alınan derslerin kredisi (40 AKTS), öğrencinin kayıtlı olduğu programdan mezuniyet için gereken 240 AKTS ye dahil değildir. Ancak alınan pedagojik formasyon dersleri öğrencilerin Not Durum Belgesi (Transkript) içerisinde gösterilecek ve bu dersler genel ağırlıklı ortalamasına dahil edilecektir.
  • Pedagojik formasyon derslerini lisans öğrenimi süresince tamamlayan öğrencilerin diplomalarının arka yüzünde "Pedagojik formasyon eğitimini tamamlamıştır." ifadesine yer verilecektir.
  • Bahar döneminde başvuru alınmayacaktır.

Pedagojik Formasyon Eğitimi ile ilgili başvurabilecek bölümler, alınacak dersler ve genel bilgiler https://ogrdek.sakarya.edu.tr/tr/icerik/23624/124352/ogrenim-sirasinda-pedagojik-formasyon-egitimi sayfasında yer almaktadır.