Ana Sayfa
Kimya Bölümü Oryantasyon Eğitimi

Kimya Bölümü Oryantasyon Eğitimi

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında Fakültemiz Kimya Bölümü’nü kazanan öğrencilere yönelik olarak 06.10.2023 tarihinde Fakültemiz Doç. Dr. Eyüp Sabri Türker konferans salonunda Oryantasyon Programı düzenlendi.

Oryantasyon programı kapsamında Dekan, Bölüm Başkanı, Bölüm Öğretim Üyeleri ve öğrenciler bir araya gelerek bölüm ve okul işleyişi, ders kayıtları, ders içerikleri ve öğrenciler için diğer gerekli bilgiler hakkında sunum yapılmıştır. Ayrıca eski mezunlarımızdan Veysel Boz da programda mezuniyet sonrası tecrübe ve birikimlerini öğrencilerimizle paylaştı.  

Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nün 2000 yılı mezunlarından olan Veysel BOZ, 2002 yılında Çevre Endüstriyel Analiz Laboratuvarı’nda çalışmaya başladı. 5 yıl çalıştığı bu kurumda ICP-MS cihazı ile gıda, çevre, tekstil ve endüstriyel örneklerin analizlerini gerçekleştirdi. Burada çalıştığı süre içerisinde UV-VIS, HPLC, LC-MS, GC, GC-MS gibi cihazların kullanıldığı Enstrümental Analiz Laboratuvar Sorumlusu pozisyonunda da görev aldı.

2007 yılında küresel çapta cihazlar üreten Agilent markasının Türkiye temsilciliğini yürüten SEM Lab. Cihazları Paz. Şirketinde (geçtiğimiz yıl Altium olarak ünvan değişikliği yapıldı) Müşteri Destek Mühendisi olarak göreve başladı. Bu görevi süresince özellikle Türkiye’deki Agilent ICP-MS kullanıcısı müşterilere servis ve eğitim & uygulama desteği verdi. Yaklaşık 7 yıl bu görevi sürdürdükten sonra kapsamında ICP-OES, AAS ve MP-AES gibi cihazları içeren Spektroskopi Ürün Uzmanı olarak satış departmanına geçiş yaptı.

2020 yılında SEM Lab. Cihazları firmasının temsilciliğini yürüttüğü firmalardan biri olan Illumina firmasının Servis & Destek ekibine katılarak Saha Servis Uzmanı görevine başladı ve halen de bu görevini sürdürmektedir.

Fotoğraflar